- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "Coacha med Peratt Livskompassen":

Coacha med Peratt Livskompassen

Publicerad 19 Juli 2012
Coacha med Peratt Livskompass är en ny blogg som visar ett urval av insatser och implementeringar sedan 1989. En sammanfattning här Coacha med Livskompassen.


Börje Peratt

NYCKELORD: Coach, Coacha med Peratt Livskompassen, coaching, Coachning, Livskompassen


Gruppledare steg 2

Publicerad 7 September 2010
”Nyfikenhet är nyckeln till personlig utveckling på alla områden, inklusive relationer”. På väg till höstens första ledarskapskurs. En steg 2:a. Varje kurs utgår från samma manual men blir ändå ny. Så spännande att höra vad som hänt deltagarna sedan steg 1

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Januari-Release och premiärmånad

Publicerad 6 Februari 2010
Release av Fred börjar Hemma med boken Coacha Unga och premiär på långfilmen Bella & Real.

NYCKELORD: Bella & Real, Bella & Rea-the Movie, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga, Fred börjar Hemma, Fri i Främmande Land, Peratt Livskompassen, premiär, Release


"Smakprov" på "Coacha Unga med Livskompassen"

Publicerad 18 Januari 2010
Nu ligger boken "Coacha Unga med Livskompassen" både på Bokrondellen och Smakprov. Här kan man "bläddra" de inledande sidorna så oerhört snyggt och coolt. Tack Smakprov !

NYCKELORD: Bokrondellen, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga med Livskompassen, Smakprov. Peratt Livskompassen


Livskompassen för gruppledare fullbokade 2010!

Publicerad 19 November 2009
Årets sista steg 3 blev ett fantastiskt roligt avslut och innebar också tack vare deltagarna en utveckling av kursen. 2010 års kurstillfällen börjar redan bli fullbokade. Det finns plats på en av 1:orna. Steg 2 har några platser kvar och steg 3 är  fullbokade.  TYA kommer antagligen att sätta in en extra  2:a och 3:a.  

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Livskompassen för Gruppledare


Hösten har smugit igång

Publicerad 8 September 2009
En på många sätt fantastisk sommar där det förestående projektet "Fred börjar hemma" som drivs av Föreningen Kulturnätet har legat i fokus. Boken "Coach Unga" är reviderad och klar för tryck och filmen "Bella & Real" har kompletterats och står inför premiär.
Även ledarskapsutbildningen "Livskompassen för Gruppledare" rivstartade med en steg 1 och en steg 2:a är på gång i slutet av september. Alla årets 11 kurser var fulltecknade redan i mars!
Revideringen av domarutbildningsfilmerna och överföring av "Fotbollsdomaren" till DVD är under projektering. Manuset för "John Bauer" utvecklas också vidare. Förväntningarna inför hösten är vibrerande som lärkvingar.

NYCKELORD: Bella & Rea-the Movie, Bella och Real, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga med Livskompassen, Fotbollsdomaren, Fred börjar Hemma, John Bauer och Bergakungen Domarutbildning


Utvärdering av 2 års ledarskapsutbildning på Green Cargo

Publicerad 19 April 2009
Livskompassen för gruppledare i TYA´s regi har pågått i 2 år och fick högsta betyg av både deltagare och Green Cargos ledning. En önskan om en fortsättning lades också fram.

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Green Cargo Road, Livskompassen för Gruppledare, Utvärdering


Studiedag på Marina Läroverket 3 februari

Publicerad 3 Februari 2009
25 gymnasielärare vid Stocksunds Marina läroverk bänkade sig i aulan.
"Coacha Unga med Livskompassen" stod på programpunkten. Sedan ett seminarium i Danderyds gymnasium 1995 har jag velat göra en sådan här studiedag för ett helt kollegium.  Välförberedd med dokument och powerpointpresentation och övningar. På lördagen började det sticka i halsen. På söndagen var rösten borta. Måndag - meditera lugn och hälsa. Torrhosta hela natten. På tisdag upp på scen med spänd förväntan. (((Vilken dag det blev!))). Atmosfären, samtalen, ivrigheten och glädjen gick inte att ta miste på. Nu hoppas vi på en fortsättning. Det programmet handlar om är förväntan, meningsfullhet och framgång. Vilken situation som helst, nästan, kan användas i kommunikation och vidareutveckling. Målet nu är att komma ut på flera skolor. Drömscenariot är att följa upp ett introduktionsseminarium med återkommande coachingseminarier. Syftet är att hos lärarna vidareutveckla ett coachande förhållningssätt både till varandra och till sina elever.

Coacha Unga - med Livskompassen - Börje Peratt - Böcker - Bokus
Coacha med Peratt Livskompassen | Att coacha är att hjälpa andra
Coacher Stockholm | Coacha Unga Föreningen Coacha Unga

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga med Livskompassen, Marina Läroverket, studiedag


Summering av 2008

Publicerad 31 December 2008
2008 blev ett bra år.  "Livskompassen för Gruppledare" har fått väldigt goda betyg i TYA´s egna utvärderingar. Specialuppdrag och de enskilda seminarierna har också blivit bra och givit nöjda kunder.
Tyvärr blev det inga för Ungt Fokus i Danderyd 2008 men förhoppningsvis är tiden mogen 2009. Allt sker vid rätt tidpunkt!
Den nya boken "Coacha Unga med livskompassen" har spridits i en mindre omfattning och här inväntar jag fortfarande respons.
Hösten har även gått till att skriva ännu en bok som jag hoppas kunna släppa första kvartalet 2009. - "Succébo", den är "mindbraking".
Långfilmen "Bella och Real" tar tid men vi närmar oss nu en färdig film. Psykologiska Institutionen vid Stockholms Universitet har visat intresse för att använda den i en kurs och Svenska Filminstitutets SKOLBIO vill eventuellt distribuera den. Vi har också Folkets Hus bakom oss. Filmen bör bli klar i Januari 2009.
I röret ligger också en nyskriven pjäs "Fru Josefin" och en ny filmsatsning är på G, "John Bauer".

NYCKELORD: Bella och Real, coacha, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga, John Bauer, Peratt Livskompassen, Succébo, Succébo-Fröet till framgång, TYA, Ungt Fokus


Coacha Unga med Livskompassen - i skolan

Publicerad 18 November 2008
Vi hör återkommande larmrop om att Unga mår dåligt. Lärarna räcker inte till och föräldrar står handfallna. Skolan har ett nytt ämne som heter lite olika men handlar om livskunskap. En given bok i detta sammanhang skulle kunna vara "Coacha Unga med Livskompassen". En metod som har utvecklats under 30 år och med så många framgångssagor både stora och små. Den har legat till grund för kampanjer som nått påtagliga och långsiktiga resultat som Stoppa Narkotikan (1978), En Rökfri Generation (1986-87), Stop Doping (1990), men även företagsoffensiver inom IT och Telecom samt idrott såsom Hammarby (1994) och AIK (1998). Boken fungerar både som lärobok och självhjälpsbok. Metoden används sedan flera år för utbildning av gruppledare inom transportindustrin. Den borde vara självskriven i skolan och i lärarutbildning.

Coacha Unga - med Livskompassen - Börje Peratt - Böcker - Bokus
Coacha med Peratt Livskompassen | Att coacha är att hjälpa andra

Börje Peratt


NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga, gruppledare, livskunskap, lärarutbildning, Peratt Livskompassen, skolan


Fullmatad septembermånad

Publicerad 9 Oktober 2008
September var en fullspäckad månad. Slutet på fotbollssäsongen och det Pojkar 91 lag jag tränat i tre år. Livskompassen-ledarkurser och mentalträning seminarier för både TYA, Green Cargo och en dartklubb.

Slutproduktionen av långfilmen Bella & Real.

Förberedelser av musikvideos till filmen.
Bella & Real Trailer - YouTube
Fri i främmande land - Bella & Real - YouTube

Och sist men inte minst färdigställande av två böcker. Coacha Unga - med Livskompassen - Börje Peratt - Böcker - Bokus
och Succébo.
Succébo-fröet till framgång - Börje Peratt - 9789197788014 | Bokus
Succébo – vägen till framgång : Sanna Ehdin

Succébo anspelar på Placebo och är nu ett registrerat varumärke som betyder "Att kunna tolka omgivningen och sina egna förutsättningar och förvänta sig en meningsfull förändring som kommer av egen förmåga vilket ger resultat som skänker gynnsammare förhållanden". Kortfattat och mer utmanande: "Förväntan om att klara utmaningar ökar chansen till framgång". Hur betydelsefullt det är med rätt inställning är särskilt tydligt då vi nu ser signaler på en hysterisk finans- och affärsvärld. Många uppvisar beteenden på: "Räddas vad som räddas kan". Att se hot och katastrof är tecken på fiaskobo: "Förväntan om att misslyckas ökar risken för förluster." Som den gamle Konfucius sa "Hellre tända ett ljus än förbanna mörkret"

Börje Peratt

NYCKELORD: Bella & Rea-the Movie, Bella och Real, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga med Livskompassen, Fri i Främmande Land, Jag vill vara Youtube, Succébo-Fröet till framgång


Mental träning i Dartklubben

Publicerad 21 Augusti 2008
Sportchefen i Dartklubben, Patrick Tedenbäck ringde häromdagen och undrade om jag ville köra mental träning för deras klubb. Varje nytt område och varje ny grupp är som en skattkammare. Första kvällen (av fem innan seriepremiär) var mycket spännande och kul. Ska också bli intressant att se vad det kan tänkas ge för resultat. Kastar man bättre pil. Blir var och en bättre på tävling och fungerar man ännu bättre som lag? En ny utmaning i både mental träning och i livets skola är det.

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, coaching, Dart, mental träning


Livskompassen Steg 1 för Gruppledare och nya varma möten.

Publicerad 22 Maj 2008
20-21 Maj en ny bra grupp av ledare och en för oss alla givande kurs. Som kursansvarige Erik Alphonse från TYA sa. "Det var den bästa slutövning jag varit med på". Erik har nu inte deltagit på alla. Men den var ett kvitto på att vissa detaljusteringar i utbildningen kan ge väldigt goda resultat. Och en kurs utvecklas ständigt. Roligt också med tre deltagare från Green Cargo som därmed kan fortsätta steg 2 i höst i Norrköping. En anekdot utanför kursen. Då jag i en kurspaus står i kafeterian och hör mitt namn så kliver Ingvar Åström fram. Vi gick i  samma skola i Bagarmossen och spelade Hockey i Nordia. Ingvar påminde mig om att vi som 15 åringar kom väldigt långt i St: Erikscupen och förlorade (1-2) mot Hammarby (slutsegrare) efter en hård semifinal. Plötsligt är man 40 år tillbaka i tiden. Ja visst ja, så var det. Ibland var vi bara sju man som åkte iväg på match. Då på den tiden räckte det med en avbytare.:-) Senare spelade vi semifinal i bandy och slog då Hammarby och vann mot Ulvarna i finalen. En historia värd en film.

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Ingvar Åström, ledarskapsutbildning, Livskompass, Personlig utveckling, steg 1ArkivNyckelord