- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "Gös":

Fiskeguide Hans Nordin TV-legend och fiskevårdare

Publicerad 7 Maj 2009
Fiskeguide Hans Nordin medverkade i 29 avsnitt av TV-serien Fisketur 1989-91. Några år senare ytterligare en miniserie. Ett av dessa där Hasse med dotter Maria fiskar gös i Stockholms skärgård. Programmen fick en stor publik. De inspirerade och lockade många unga ut i naturen och man pratar om programmen än idag.

Hasse har blivit en omtyckt fiskeguide. Han kämpar för att förbättra fiskebeståndet och lär ut hur man släpper tillbaka fisk som man inte ska äta. Så man tar bara max en fisk även en dag då man kanske fångar tjugo. Resten släpps tillbaka. Många har tagit intryck av Hasses livsvisdom men andra fyller sina frysboxar. De områden som tidigare var rika på gös och gädda är nu tomma.

Hasse har försökt få med sig sina kollegor och andra på att sätta ut gös men då detta inte vann gehör har han satsat egna pengar och arbete för att återplantera gösen. Stockholm Fritid tillhandahåller ynglen och Hasse får betala 5000 kr för dem. Jag var med och dokumenterade deras lovvärda insats. Hasse tänker sig att projektet ska pågå i fem år. Med utsättning av 4-5000 yngel varje år. Men visst borde flera av de som drar nytta av fiskeguide Hans Nordins och Stockholm Fritids insats vara med och dela på kostnaderna.

Fiskeguide Hans Nordin finns på outdoor
Författare Hans Nordin på wikipedia
Fiskeguide Hans Nordin hemsida

NYCKELORD: Fiskeguide, Fiskelycka, Fisketur, fiskevård, Gös, Hans NordinArkivNyckelord