- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "Livskompassen":

Extrakurser för - Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 8 Juni 2015
Framgångarna med Livskompassen för Gruppledare har gjort att kurserna fylls väldigt snabbt och köbildningen blir lång. I år räcker inte de 8 schemalagda kurserna.

För att råda bot på det har TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd beslutat att till hösten sätta in tre extrakurser för alla tre stegen. Steg 1, Steg 2, Steg 3

Det är kul då det går bra!

Börje Peratt

Visam AB

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassen, TYA, Visam


En steg 1 med mersmak

Publicerad 13 November 2014

Livskompassen för Gruppledare, sista steg 1 för i år var med mersmak. Man skulle kunna säga att det gick som tåget men ingen kurs håller ett rakt spår. Snarare är det gruppen som gör kursen. Tack vare förnämlig assistens av Evert Melander flyter det ändå på med god koll. Jag får tack vare Evert ett dokument som visar exakt vilka moment, vilken tid och vad de lett till. Tack vare det kan kursen hela tiden utvecklas och berikas. Naturligtvis har TYA stor del i framgången varifrån allt administreras. Hotell, kurslokal, deltagare. Vi har nu ett arrangemang som det lyser om och kan vara stolta över.
Börje Peratt
Börje Peratt/Wikipedia

NYCKELORD: Evert Melander, gruppledare, Livskompassen


Dags för ny steg 1 i gruppledarskap

Publicerad 11 November 2014
Livskompassen för gruppledare är en framgångsrik ledarutbildning inne på sitt nionde år. Den har tre steg och har blivit väldigt uppskattad inom transportbranschen. TYA organiserar och administrerar. De flesta kurser äger rum ute i Arlandastad.

Börje Peratt
Börje Peratt/Wikipedia

NYCKELORD: Arlanda, Börje Peratt, gruppledare, ledarskap, Livskompassen, TYA


En steg 2 kurs med mersmak

Publicerad 25 September 2014
Veckans LIvskompassen för Gruppledare var en steg 2 med mersmak. Ingen kurs är den andre lik och varje kurs erbjuder något nytt. Denna kurs inget undantag. Att få utbilda andra och samtidigt ta del av så många öden och, se och höra så mycket nytt och att få lära sig mer är i sann mening en ynnest och en glädje. Tack och på återseende i steg 3.

Börje Peratt
Visam.
LinkedIn

NYCKELORD: gruppledare, ledarskap, Livskompassen, Peratt, utbildning


”Försök igen”

Publicerad 24 Augusti 2014
Försök igen presenterar tredje delen av forskningsprojektet ”Medvetandets uppkomst” och planerades till sommaren 2014. Dock har arbetet med översättningen av Tolv Sinnen kommit emellan, ett arbete som inte är helt klart förrän till hösten.
Mer om boken Försök igen här.

Börje Peratt
LinkedIn
LIVSKOMPASSEN Coacha Unga med Livskompassen
Livskompassen för Gruppledare
Livskompassen

Börje Peratt artiklar 1 -31 juli 2014

NYCKELORD: Börje Peratt, Livskompassen, Medvetandets uppkomst, positivt tänkande, psykologi


Livskompassen för Gruppledare steg 1

Publicerad 8 April 2014
Dags för en steg etta. Alltid lika spännande att träffa nya. TYA´s tvådagars kurs i tre steg (totalt 6 dagar) Livskompassen för Gruppledare är nu inne på tionde året och det strömmar folk både från samma företag och nya.  När ordet går, "Mun till mun" metoden, är kanske den mest tillfredsställande av dem alla.

Börje Peratt
LinkedIn

NYCKELORD: Börje Peratt, Livskompasbaserat lärande, Livskompassen, Livskompassen för Gruppledare


Livskompassbaserat lärande - En rektors betraktelser

Publicerad 4 April 2014
"Kursledaren styr lyhört deltagarna i riktning mot ökad medvetenhet och ökat självförtroende i yrkesrollen.
Utbildningen når utan tvekan sitt mål och förtjänsten är naturligtvis deltagarnas eget engagemang men framförallt har kursledaren en mycket stor del i varje deltagares utveckling.
Jag anser att denna utbildning definitivt skulle kunna anpassas för andra branscher och få stort genomslag i utvecklingen av ledare också på linjenivå.”

Sollentuna 16 december 2013-12-16
Bengt" LÄNK

Tack Bengt för ditt deltagande och din betraktelse

Börje Peratt


LinkedIn
Livskompassen för Gruppledare
Livskompassen

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen, Observatör, Utvärdering


Towards a Science of Consciousness på G

Publicerad 6 Mars 2014
Towards a Science of Consciousness i Tuscon Arizona närmar sig med stormfart och det är mycket som ska göras innan dess. Inte minst en utställningsvägg. Resan har för mitt vidkommande möjliggjorts tack vare ett stipendium ur John Björkhems Minnesfond, John  Björkhem Memorial Fund. Stort tack!

Medvetandets Uppkomst är den sajt där jag diskuterar en del av innehållet i denna forskning.

Parallellt pågår också kurser i "Livskompassen för ledare", så det är en hektisk period.

Börje Peratt
LinkedIn
Succébo-fröet till framgång
Tolv Sinnen
Försök igen- Try and try again!

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, teamleader, Towards a Science of Consciousness


Livskompass mugg

Publicerad 10 December 2013


Livskompassen vägleder till att hitta svaren inom sig själv och mod att anta sina utmaningar.

Kärleken till dig själv är måttet på kärleken du kan ge andra. Så fyll muggen till bredden.

Coacha med Livskompassen


God Jul önskar
Börje Peratt ( V, W , L )


NYCKELORD: Livskompassen, logo, mugg


Livskompass för gruppledare examen

Publicerad 6 December 2013
Årets sista gruppledarkurs var en steg 3 då deltagaren gör sin "examen" i en metod som kallas Livskompassbaserat lärande (LBL).

Kurserna utvecklas ständigt till det bättre mycket tack vare medarbetaren Evert Melanders dokumentation.

Också vid detta tillfälle deltog Bengt Runestedt som observatör. Väldigt givande närvaro med kloka iakttagelser både i samtal och i dokumenterade sammanställningar.

Jag är i sann bemärkelse privilegierad över att få kunna hålla dessa kurser i ett initiativ av Erik Alphonse och med så starkt stöd av TYA och Bill Rehn.

2014 tioårsjubileum!

Börje Peratt
Linkedin

NYCKELORD: Börje Peratt, gruppledare, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, TYA


Livskompassen för Gruppledare, årets sista steg 1 kurs

Publicerad 15 November 2013
Livskompassbaserat lärande för Transportfackens Yrkes och arbetsmiljönämnd är nu inne på sitt nionde år och med 80-talet utbildningar för ledare inom transportbranschen.

Årets sista steg 1 kurs blev som vanligt, höll jag på att säga, en stor framgång. Man vet aldrig åt vilket håll en grupp sticker iväg men jag utlovade både ny kunskap om sig själv och andra och att vi skulle ha kul. Och roligt blev det. Stort engagemang och stark närvaro. Jo Evert (min trotjänare som håller koll på allt) och jag kan vara nöjda.

Årets sista kurs en steg trea i början av december är alltid en utmaning. Då ska säcken knytas ihop.

Börje Peratt ( V, W , L )

NYCKELORD: Börje Peratt, gruppledare, Ledarutbildning, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, TYA


Coacha med Peratt Livskompassen

Publicerad 19 Juli 2012
Coacha med Peratt Livskompass är en ny blogg som visar ett urval av insatser och implementeringar sedan 1989. En sammanfattning här Coacha med Livskompassen.


Börje Peratt

NYCKELORD: Coach, Coacha med Peratt Livskompassen, coaching, Coachning, Livskompassen


Inspirationsseminarium

Publicerad 16 November 2008
Livskompassen för en styrelse i en ideell organisation.  Vi startade lördag morgon den 15 nov. Det blev fyra intensiva timmar med många övningar och skratt. Och som jag utlovat lär man känna och uppskatta nya sidor hos varandra. Det gällde även de som känt varandra i många år men som nu fick en fördjupning och empati och därmed starkare vänskap. Målet var att åstadkomma en väl fungerande grupp av nya och gamla. Ett positivt öppet klimat där resultat och motivation går hand i hand med meningsfullhet och hjärta.

NYCKELORD: ideell organisation, Livskompassen, seminarium


Ny bra steg 1 kurs - Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 3 April 2008
1-2 april hölls en steg 1 kurs för ambitiösa och hungriga gruppledare inom transportbranschen. Jag har nu kört denna kurs inom TYA sedan 2005 och varje grupp är unik  och ger nya spännande insikter. Denna gång uppfann vi en raket som vi helst inte vill ska utlösas. För vid explosionen är kriget i full gång. Så i vilket läge kan man stoppa reaktionen och istället agera på ett möjligt problem och lösa det innan det börjar ryka i skallen. Alla i denna kurs vill gå steg 2 i höst. Den kanske häftigaste kommentar jag fått i en utvärdering var: "Detta är det bästa som hänt mig!" Och jag kan bara själv säga att denna kurs gav också mig som kursledare nya uppslag och som sagt en nödraket mot stress, konflikt och krig. Den ska jag praktisera själv.

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassen, nödraket, Steg 1 kurs, TYA


Steg 2 kurs Livskompassen för gruppledare 2-3 mars

Publicerad 7 Mars 2008
med elva trafik/skift/team- och gruppledare från transportföretag i Malmö i söder till Östersund i norr. Jag har nu haft detta uppdrag för TYA sedan 2005 och kursen har utvecklats till en framgång. Varje grupp ger nya förutsättningar och man måste vara på tå för att anpassa moment till individer och process. Hitintills har de ca 20 grupperna givit högsta betyg. Så även denna gång. Särskilt roligt är det att få besked om de positiva förändringarna deltagare lyckats genomföra både privat och på jobb redan efter steg 1. Det enda dystra är hotellet Quality Airport Hotel Arlanda som inte håller kvalitet. Deltagarna är överens om att maten är trist och upplägget runt om snålt, ja på en del håll ogästvänligt. Själv åkte jag på en skada i en av deras konferenslokaler 2006. En felkonstruerad projektorduk föll ned på min rygg och orsakade en flerårig ryggskada. Hotellet ville ersätta mig med en hotellnatt. Branschorganisationen Sveriges hotell och restaurangförening (SHR) friade Arlanda hotellet från ansvar då man "hjälpt andra kunder som aldrig klagat". Vi har nu flyttat kurser till andra platser men eftersom Arlanda ligger centralt så måste vissa kurser än så länge förläggas där. Det är en utmaning varje gång.

NYCKELORD: Arlanda hotell, gruppledare, Livskompassen, SHR, steg 2


Livskompassen för ledare. Första steg 1 kursen på Green Cargo Road

Publicerad 22 Februari 2008
Så här skriver utbildningsanvarige Anna Bergqvist på Green Cargos Intranet:

Måndag den 18 februari gick start skottet för Roads stora utbildningssatsning för trafikledare och teamledare. En gruppledarutbildning i tre steg i samarbete med TYA.
- Skit bra! var den spontana kommentaren från Lars Hyllengren, trafikledare i Gävle, på frågan vad han tyckte om kursen efter steg ett. Att få diskutera praktiska situationer med kollegor från andra orter har varit jätte bra. Vi hade också en mycket bra diskussion på kvällen med högt i tak där åkerichef Henrik Åkerström kom och var med.
...Livskompassen ger nya perspektiv på situationer och samspel. Med hjälp av Livskompassen får man inblick i olika roller och beteenden och får hjälp med att finna  det mest gynnsamma sättet för att lösa problem eller konflikter. Livskompassen är framtagen av författaren och filmaren Börje Peratt som också är lärare på kursen.
- Det här är något som jag eftersökt länge, säger Stefan Carlsson transportledare i Göteborg. Jag tror att utbildningen kommer att hjälpa mig att se vilka sidor som jag behöver stärka hos mig själv för att vara både en bra ledare och kollega.


NYCKELORD: Green Cargo Road, Livskompassen, steg 1


Ledarskapsprogrammet på Green Cargo igång - Coach

Publicerad 12 Februari 2008
På dagen ett år efter att beslutet togs om detta inspirerande uppdrag genomfördes den 11 februari -08 ett så kallat lightseminarium "Livskompassen för platschefer" på Green Cargo Road. Divisionschef Hans Paridon gorde ett mycket uppskattat besök och lade ett ord om vikten av denna utbildning för att utveckla ledarskapskompetensen. Kommande vecka startar vi kurserna med steg 1 (av 3) för trafik- och teamledare som samlas från alla håll i Norrköping.

NYCKELORD: Coach, Green Cargo, ledarskapsutbildning, Livskompassen


Livskompassen för Regionala skyddsombud

Publicerad 4 Juni 2007
28-29 maj hölls seminarium för 36 regionala skyddsombud i TYA's regi på den fina kursanläggningen Stensnäs straxt utanför Åkersberga.

NYCKELORD: Livskompassen


Livskompassen på Green Cargo

Publicerad 11 Februari 2007
Vi inleder nu ett flerårigt samarbete med Green Cargo, ett föregångsföretag inom transport och logistik. Målgruppen för utbildning i ledarskap är platschefer och gruppledare inom Road.  I samverkan med TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

NYCKELORD: Livskompassen


Diplomerad Gruppledare

Publicerad 26 Oktober 2006
Första kullen av diplomerade Gruppledare fick idag (25 oktober 2006) sina diplom av TYA´s VD Bill Rehn. Kursen som har tre steg, bygger på Livskompassen, utvecklad och nu prövad inom arbete, idrott och skola i 30 år.

NYCKELORD: Livskompassen


Ny kurs för Ledare

Publicerad 9 Januari 2006
2005 års framgång med steg 1 Livskompass för Ledare har skapat efterfrågan. Två steg 1 kurser hålls i vår och de kommande steg 2 och 3 i höst. Beställare är TYA, Transportfacken Yrkes och Arbetsmiljönämnd.

NYCKELORD: Livskompassen


Livskompassen för aktörer

Publicerad 7 September 2005
Måndag 19 sept Kl 17-19 på Kulturama.
Seminarium med Börje Peratt och Olleh Persson i samarbete med Stagepool.
Om Rollen – Karaktären – Själen - Samspelet.

NYCKELORD: Livskompassen


Gränsbrytaren - Självförverkligandets psykologi

Publicerad 15 Februari 2003
Ny bok på väg att förläggas kan tills vidare beställas på "Print on demand"

NYCKELORD: LivskompassenArkivNyckelord