- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "Livskompassen för Gruppledare":

Steg 2 Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 23 September 2014
Dags för tvådagars kurs för Gruppledare steg 2. Första dagen som slutar med en överraskande övning. Alltid lika roligt och spännande att se hur det går.

TYA - Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd organiserar alla dessa kurser på ett förnämligt sätt. De flesta äger rum ute på Arlandastad. Lätt för folk att ta sig dit från hela landet.

Evert Melander håller i detaljer och noterar varje moment så kan jag alltid sedan backa och se vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas. Ingen kurs är den andra lik.

Börje Peratt
Livskompassen för Gruppledare
Visam
LinkedIn

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen för Gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Livskompassen för Gruppledare steg 2

Publicerad 16 April 2014
Gruppledarkurser är alltid nya, med nya unika sammansättningar av folk och med nya utmaningar. Ibland får man dock grupper från ett enda företag som hellre reser bort än bokar utbildning på hemmaplan. Det ger möjligheter till fördjupningar och samtidigt finns en risk för att man inte öppnar sig på ett sätt som man kanske skulle göra bland människor från många olika håll. Varje grupp har därför sina förutsättningar och det faller på kursledare att kunna vägleda i detta. Jo varje kurs är en ny utmaning och så spännande och roligt det är.

LinkedIn
Livskompassen för Gruppledare

NYCKELORD: Föreläsare, kurs, Livskompassen för Gruppledare, Teamledare, TYA, utbildning


Livskompassen för Gruppledare steg 1

Publicerad 8 April 2014
Dags för en steg etta. Alltid lika spännande att träffa nya. TYA´s tvådagars kurs i tre steg (totalt 6 dagar) Livskompassen för Gruppledare är nu inne på tionde året och det strömmar folk både från samma företag och nya.  När ordet går, "Mun till mun" metoden, är kanske den mest tillfredsställande av dem alla.

Börje Peratt
LinkedIn

NYCKELORD: Börje Peratt, Livskompasbaserat lärande, Livskompassen, Livskompassen för Gruppledare


Extrainsatt kurs i Livskompassen för Gruppledare.

Publicerad 13 Mars 2014
Trycket på gruppledarkurser har gjort att branschorganisationen TYA satt in en extra steg 2 i början av året och antagligen blir det ytterligare en extra i höst då alla tre redan är "knökfulla" som administratören säger. Den enda som inte är full är en av treorna annars brukar det vara just de platserna som går snabbt.

Denna vecka hade vi en steg 1 med blandning av deltagare från Piteå i norr till Malmö i söder, Vara i väst, Borlänge, Oxelösund och Stockholmsnära orter.

Och vilken kurs det blev. Ruggigt inspirerande,  intensitet, nyfikenhet och ambition präglade alla moment. Första dagens 11 timmar gick snabbt.  Andra dagen blev om möjligt ännu mer dynamisk med fantastiska rollspel och diskussioner där man frikostigt bjöd av sig själv och erfarenheter.

Jo denna etta innebar fortsatt utveckling av detaljer i kursmanualen tack vare deltagarnas engagemang. Stor tack till min medhjälpare Evert Melander som ser till att allt runtomkring funkar.

Börje Peratt

Livskompassen
Livskompassbaserat lärande
Vetapedia

NYCKELORD: Börje Peratt, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen för Gruppledare, TYA


Livskompassen för gruppledare fullbokade 2010!

Publicerad 19 November 2009
Årets sista steg 3 blev ett fantastiskt roligt avslut och innebar också tack vare deltagarna en utveckling av kursen. 2010 års kurstillfällen börjar redan bli fullbokade. Det finns plats på en av 1:orna. Steg 2 har några platser kvar och steg 3 är  fullbokade.  TYA kommer antagligen att sätta in en extra  2:a och 3:a.  

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Livskompassen för Gruppledare


Vi summerar en fantastisk vår

Publicerad 16 Juni 2009
En stor glädje var beskedet från Folke Bernadotteakademin att Föreningen Kulturnätet fått stöd för "Fred börjar Hemma". Det ger oss nu möjlighet att åka ut och visa vår äntligen klara långfilm "Bella & Real" på skolor och i samband med det arbeta med "Coacha Unga med Livskompassen".

Hemsidan Bella & Real - the Movie
Bella & Real Trailer - YouTube
Fri i främmande land - Bella & Real - YouTube
Bella och Real Läs mer - Cirkeln - Studiefrämjandet

"Livskompassen för Gruppledare" avslutade våren med en Steg 3 kurs i Arlanda. Förutom att deltagarna gav högsta betyg så var det också en väldigt kraftfull kurs.
Denna TYA-kurs betraktas som en succé och ett stort tack tlll Erik Alphonse, Eva Westöö och Evert som med sina noteringar och bilder från kursen skapat en värdefull dokumentation och medverkat till både kursens form och innehållsutveckling.

Ritva och jag har också gått på kurs. Vi gör ju helst något nytt varje år, något som vi inte varit med om tidigare. Jag har gått hypnoskurs hos Fredrik Praesto som medverkat i TV-programmet "Jag vet vad du gjorde förra lördagen".

Ritva har nyss varit på regnig sommarkurs i "Intuition och meditation" med "Akademin" under ledning av bl a Vendela Cederholm från TV ("Det okända"). "De längsta resorna gör vi i vårt eget inre" (isländskt ordspråk)

Börje Peratt

NYCKELORD: Bella & Real, Coacha Unga med Livskompassen, Folke Bernadotteakademin, Fred börjar Hemma, Föreningen Kulturnätet, hypnos, Livskompassen för Gruppledare, Peratt Livskompassen


Utvärdering av 2 års ledarskapsutbildning på Green Cargo

Publicerad 19 April 2009
Livskompassen för gruppledare i TYA´s regi har pågått i 2 år och fick högsta betyg av både deltagare och Green Cargos ledning. En önskan om en fortsättning lades också fram.

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Green Cargo Road, Livskompassen för Gruppledare, UtvärderingArkivNyckelord