- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "Personlig utveckling":

Nytt steg med Livskompassen

Publicerad 24 November 2008
Att arbeta under så lång tid som nu drygt 30 år med ett koncept som Livskompassen är en spännande och en utvecklande resa. Från tidigare forskningen i pedagogik och psykologi på Stockholms Universitet till uppdrag inom så många skiftande områden och olika grupper. Arbetet ute i verkligheten har givit bevis för att både teori och metod fungerar väl. Det har också lett till en del näst intill revolutionerande upptäckter. Kursmaterial och kompendier revideras ständigt. När nu Gruppledarmaterialet för steg 3 omarbetats har jag funnit att IQ (Logisk intelligens) och EQ (Emotionell Intelligens) båda kan delas i två och då få en mer lättillgänglig och funktionell betydelse. Det ska prövas för första gången på tisdag 25 november med en ny steg 3 grupp.
Det är min tro att greppet förvandlar teori till praktiskt verktyg. Och nej det är inte detsamma som Gardners 7 (8) intelligenser. Ett liknande utvecklingsfenomen vid revidering av kursmaterial inträffade då jag omvandlade Johari fönster till Livskompassens Sociala "Arena". En form för att enbart visa betydelsen av kommunikation och det sociala fältet räcker inte. De tre andra områdena i Livskompassen har också sin givna plats och sina arenor.

NYCKELORD: ledarskapsutbildning, Livskompasen för gruppledare, Peratt Livskompassen, Personlig utveckling, Steg 3


Livskompassen Steg 1 för Gruppledare och nya varma möten.

Publicerad 22 Maj 2008
20-21 Maj en ny bra grupp av ledare och en för oss alla givande kurs. Som kursansvarige Erik Alphonse från TYA sa. "Det var den bästa slutövning jag varit med på". Erik har nu inte deltagit på alla. Men den var ett kvitto på att vissa detaljusteringar i utbildningen kan ge väldigt goda resultat. Och en kurs utvecklas ständigt. Roligt också med tre deltagare från Green Cargo som därmed kan fortsätta steg 2 i höst i Norrköping. En anekdot utanför kursen. Då jag i en kurspaus står i kafeterian och hör mitt namn så kliver Ingvar Åström fram. Vi gick i  samma skola i Bagarmossen och spelade Hockey i Nordia. Ingvar påminde mig om att vi som 15 åringar kom väldigt långt i St: Erikscupen och förlorade (1-2) mot Hammarby (slutsegrare) efter en hård semifinal. Plötsligt är man 40 år tillbaka i tiden. Ja visst ja, så var det. Ibland var vi bara sju man som åkte iväg på match. Då på den tiden räckte det med en avbytare.:-) Senare spelade vi semifinal i bandy och slog då Hammarby och vann mot Ulvarna i finalen. En historia värd en film.

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Ingvar Åström, ledarskapsutbildning, Livskompass, Personlig utveckling, steg 1ArkivNyckelord