- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "TYA":

Extrakurser för - Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 8 Juni 2015
Framgångarna med Livskompassen för Gruppledare har gjort att kurserna fylls väldigt snabbt och köbildningen blir lång. I år räcker inte de 8 schemalagda kurserna.

För att råda bot på det har TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd beslutat att till hösten sätta in tre extrakurser för alla tre stegen. Steg 1, Steg 2, Steg 3

Det är kul då det går bra!

Börje Peratt

Visam AB

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassen, TYA, Visam


Dags för ny steg 1 i gruppledarskap

Publicerad 11 November 2014
Livskompassen för gruppledare är en framgångsrik ledarutbildning inne på sitt nionde år. Den har tre steg och har blivit väldigt uppskattad inom transportbranschen. TYA organiserar och administrerar. De flesta kurser äger rum ute i Arlandastad.

Börje Peratt
Börje Peratt/Wikipedia

NYCKELORD: Arlanda, Börje Peratt, gruppledare, ledarskap, Livskompassen, TYA


Steg 2 Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 23 September 2014
Dags för tvådagars kurs för Gruppledare steg 2. Första dagen som slutar med en överraskande övning. Alltid lika roligt och spännande att se hur det går.

TYA - Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd organiserar alla dessa kurser på ett förnämligt sätt. De flesta äger rum ute på Arlandastad. Lätt för folk att ta sig dit från hela landet.

Evert Melander håller i detaljer och noterar varje moment så kan jag alltid sedan backa och se vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas. Ingen kurs är den andra lik.

Börje Peratt
Livskompassen för Gruppledare
Visam
LinkedIn

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen för Gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Utbildning för coacher i Lappland

Publicerad 13 Juni 2014

Ett nytt spännande uppdrag för TYA inom ramen för ledarskapsutbildning genomfördes som en steg 1 i gruppledarutbildning men för yrkesförare som får rollen som coacher. Här uppe i norra Sverige pågår nu en omfattande förändring tack vare gruvnäringens expansion. Man kan inte undgå att höra och se att de allra flesta är positiva till alla nya jobb och uppsvinget inte bara i större orter utan också i mindre byar. Vi genomförde kursen i en sådan mindre by vid namn Juansuando, En steg 1 som följs upp av en steg 2 i höst.
Boendet i ett härbre vid Lainio älv slår nog det mesta.
Börje Peratt
LinkedIn

NYCKELORD: Coachutbildning, gruppledare, juansuando, pajala, TYA


Livskompassen för Gruppledare steg 2

Publicerad 16 April 2014
Gruppledarkurser är alltid nya, med nya unika sammansättningar av folk och med nya utmaningar. Ibland får man dock grupper från ett enda företag som hellre reser bort än bokar utbildning på hemmaplan. Det ger möjligheter till fördjupningar och samtidigt finns en risk för att man inte öppnar sig på ett sätt som man kanske skulle göra bland människor från många olika håll. Varje grupp har därför sina förutsättningar och det faller på kursledare att kunna vägleda i detta. Jo varje kurs är en ny utmaning och så spännande och roligt det är.

LinkedIn
Livskompassen för Gruppledare

NYCKELORD: Föreläsare, kurs, Livskompassen för Gruppledare, Teamledare, TYA, utbildning


Extrainsatt kurs i Livskompassen för Gruppledare.

Publicerad 13 Mars 2014
Trycket på gruppledarkurser har gjort att branschorganisationen TYA satt in en extra steg 2 i början av året och antagligen blir det ytterligare en extra i höst då alla tre redan är "knökfulla" som administratören säger. Den enda som inte är full är en av treorna annars brukar det vara just de platserna som går snabbt.

Denna vecka hade vi en steg 1 med blandning av deltagare från Piteå i norr till Malmö i söder, Vara i väst, Borlänge, Oxelösund och Stockholmsnära orter.

Och vilken kurs det blev. Ruggigt inspirerande,  intensitet, nyfikenhet och ambition präglade alla moment. Första dagens 11 timmar gick snabbt.  Andra dagen blev om möjligt ännu mer dynamisk med fantastiska rollspel och diskussioner där man frikostigt bjöd av sig själv och erfarenheter.

Jo denna etta innebar fortsatt utveckling av detaljer i kursmanualen tack vare deltagarnas engagemang. Stor tack till min medhjälpare Evert Melander som ser till att allt runtomkring funkar.

Börje Peratt

Livskompassen
Livskompassbaserat lärande
Vetapedia

NYCKELORD: Börje Peratt, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen för Gruppledare, TYA


Livskompass för gruppledare examen

Publicerad 6 December 2013
Årets sista gruppledarkurs var en steg 3 då deltagaren gör sin "examen" i en metod som kallas Livskompassbaserat lärande (LBL).

Kurserna utvecklas ständigt till det bättre mycket tack vare medarbetaren Evert Melanders dokumentation.

Också vid detta tillfälle deltog Bengt Runestedt som observatör. Väldigt givande närvaro med kloka iakttagelser både i samtal och i dokumenterade sammanställningar.

Jag är i sann bemärkelse privilegierad över att få kunna hålla dessa kurser i ett initiativ av Erik Alphonse och med så starkt stöd av TYA och Bill Rehn.

2014 tioårsjubileum!

Börje Peratt
Linkedin

NYCKELORD: Börje Peratt, gruppledare, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, TYA


Livskompassen för Gruppledare, årets sista steg 1 kurs

Publicerad 15 November 2013
Livskompassbaserat lärande för Transportfackens Yrkes och arbetsmiljönämnd är nu inne på sitt nionde år och med 80-talet utbildningar för ledare inom transportbranschen.

Årets sista steg 1 kurs blev som vanligt, höll jag på att säga, en stor framgång. Man vet aldrig åt vilket håll en grupp sticker iväg men jag utlovade både ny kunskap om sig själv och andra och att vi skulle ha kul. Och roligt blev det. Stort engagemang och stark närvaro. Jo Evert (min trotjänare som håller koll på allt) och jag kan vara nöjda.

Årets sista kurs en steg trea i början av december är alltid en utmaning. Då ska säcken knytas ihop.

Börje Peratt ( V, W , L )

NYCKELORD: Börje Peratt, gruppledare, Ledarutbildning, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, TYA


Gruppledare steg 2

Publicerad 7 September 2010
”Nyfikenhet är nyckeln till personlig utveckling på alla områden, inklusive relationer”. På väg till höstens första ledarskapskurs. En steg 2:a. Varje kurs utgår från samma manual men blir ändå ny. Så spännande att höra vad som hänt deltagarna sedan steg 1

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Summering av 2008

Publicerad 31 December 2008
2008 blev ett bra år.  "Livskompassen för Gruppledare" har fått väldigt goda betyg i TYA´s egna utvärderingar. Specialuppdrag och de enskilda seminarierna har också blivit bra och givit nöjda kunder.
Tyvärr blev det inga för Ungt Fokus i Danderyd 2008 men förhoppningsvis är tiden mogen 2009. Allt sker vid rätt tidpunkt!
Den nya boken "Coacha Unga med livskompassen" har spridits i en mindre omfattning och här inväntar jag fortfarande respons.
Hösten har även gått till att skriva ännu en bok som jag hoppas kunna släppa första kvartalet 2009. - "Succébo", den är "mindbraking".
Långfilmen "Bella och Real" tar tid men vi närmar oss nu en färdig film. Psykologiska Institutionen vid Stockholms Universitet har visat intresse för att använda den i en kurs och Svenska Filminstitutets SKOLBIO vill eventuellt distribuera den. Vi har också Folkets Hus bakom oss. Filmen bör bli klar i Januari 2009.
I röret ligger också en nyskriven pjäs "Fru Josefin" och en ny filmsatsning är på G, "John Bauer".

NYCKELORD: Bella och Real, coacha, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga, John Bauer, Peratt Livskompassen, Succébo, Succébo-Fröet till framgång, TYA, Ungt Fokus


Ny bra steg 1 kurs - Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 3 April 2008
1-2 april hölls en steg 1 kurs för ambitiösa och hungriga gruppledare inom transportbranschen. Jag har nu kört denna kurs inom TYA sedan 2005 och varje grupp är unik  och ger nya spännande insikter. Denna gång uppfann vi en raket som vi helst inte vill ska utlösas. För vid explosionen är kriget i full gång. Så i vilket läge kan man stoppa reaktionen och istället agera på ett möjligt problem och lösa det innan det börjar ryka i skallen. Alla i denna kurs vill gå steg 2 i höst. Den kanske häftigaste kommentar jag fått i en utvärdering var: "Detta är det bästa som hänt mig!" Och jag kan bara själv säga att denna kurs gav också mig som kursledare nya uppslag och som sagt en nödraket mot stress, konflikt och krig. Den ska jag praktisera själv.

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassen, nödraket, Steg 1 kurs, TYAArkivNyckelord