- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "gruppledare":

Extrakurser för - Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 8 Juni 2015
Framgångarna med Livskompassen för Gruppledare har gjort att kurserna fylls väldigt snabbt och köbildningen blir lång. I år räcker inte de 8 schemalagda kurserna.

För att råda bot på det har TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd beslutat att till hösten sätta in tre extrakurser för alla tre stegen. Steg 1, Steg 2, Steg 3

Det är kul då det går bra!

Börje Peratt

Visam AB

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassen, TYA, Visam


En steg 1 med mersmak

Publicerad 13 November 2014

Livskompassen för Gruppledare, sista steg 1 för i år var med mersmak. Man skulle kunna säga att det gick som tåget men ingen kurs håller ett rakt spår. Snarare är det gruppen som gör kursen. Tack vare förnämlig assistens av Evert Melander flyter det ändå på med god koll. Jag får tack vare Evert ett dokument som visar exakt vilka moment, vilken tid och vad de lett till. Tack vare det kan kursen hela tiden utvecklas och berikas. Naturligtvis har TYA stor del i framgången varifrån allt administreras. Hotell, kurslokal, deltagare. Vi har nu ett arrangemang som det lyser om och kan vara stolta över.
Börje Peratt
Börje Peratt/Wikipedia

NYCKELORD: Evert Melander, gruppledare, Livskompassen


Dags för ny steg 1 i gruppledarskap

Publicerad 11 November 2014
Livskompassen för gruppledare är en framgångsrik ledarutbildning inne på sitt nionde år. Den har tre steg och har blivit väldigt uppskattad inom transportbranschen. TYA organiserar och administrerar. De flesta kurser äger rum ute i Arlandastad.

Börje Peratt
Börje Peratt/Wikipedia

NYCKELORD: Arlanda, Börje Peratt, gruppledare, ledarskap, Livskompassen, TYA


En steg 2 kurs med mersmak

Publicerad 25 September 2014
Veckans LIvskompassen för Gruppledare var en steg 2 med mersmak. Ingen kurs är den andre lik och varje kurs erbjuder något nytt. Denna kurs inget undantag. Att få utbilda andra och samtidigt ta del av så många öden och, se och höra så mycket nytt och att få lära sig mer är i sann mening en ynnest och en glädje. Tack och på återseende i steg 3.

Börje Peratt
Visam.
LinkedIn

NYCKELORD: gruppledare, ledarskap, Livskompassen, Peratt, utbildning


Steg 2 Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 23 September 2014
Dags för tvådagars kurs för Gruppledare steg 2. Första dagen som slutar med en överraskande övning. Alltid lika roligt och spännande att se hur det går.

TYA - Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd organiserar alla dessa kurser på ett förnämligt sätt. De flesta äger rum ute på Arlandastad. Lätt för folk att ta sig dit från hela landet.

Evert Melander håller i detaljer och noterar varje moment så kan jag alltid sedan backa och se vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas. Ingen kurs är den andra lik.

Börje Peratt
Livskompassen för Gruppledare
Visam
LinkedIn

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen för Gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Utbildning för coacher i Lappland

Publicerad 13 Juni 2014

Ett nytt spännande uppdrag för TYA inom ramen för ledarskapsutbildning genomfördes som en steg 1 i gruppledarutbildning men för yrkesförare som får rollen som coacher. Här uppe i norra Sverige pågår nu en omfattande förändring tack vare gruvnäringens expansion. Man kan inte undgå att höra och se att de allra flesta är positiva till alla nya jobb och uppsvinget inte bara i större orter utan också i mindre byar. Vi genomförde kursen i en sådan mindre by vid namn Juansuando, En steg 1 som följs upp av en steg 2 i höst.
Boendet i ett härbre vid Lainio älv slår nog det mesta.
Börje Peratt
LinkedIn

NYCKELORD: Coachutbildning, gruppledare, juansuando, pajala, TYA


Livskompassbaserat lärande - En rektors betraktelser

Publicerad 4 April 2014
"Kursledaren styr lyhört deltagarna i riktning mot ökad medvetenhet och ökat självförtroende i yrkesrollen.
Utbildningen når utan tvekan sitt mål och förtjänsten är naturligtvis deltagarnas eget engagemang men framförallt har kursledaren en mycket stor del i varje deltagares utveckling.
Jag anser att denna utbildning definitivt skulle kunna anpassas för andra branscher och få stort genomslag i utvecklingen av ledare också på linjenivå.”

Sollentuna 16 december 2013-12-16
Bengt" LÄNK

Tack Bengt för ditt deltagande och din betraktelse

Börje Peratt


LinkedIn
Livskompassen för Gruppledare
Livskompassen

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen, Observatör, Utvärdering


Towards a Science of Consciousness på G

Publicerad 6 Mars 2014
Towards a Science of Consciousness i Tuscon Arizona närmar sig med stormfart och det är mycket som ska göras innan dess. Inte minst en utställningsvägg. Resan har för mitt vidkommande möjliggjorts tack vare ett stipendium ur John Björkhems Minnesfond, John  Björkhem Memorial Fund. Stort tack!

Medvetandets Uppkomst är den sajt där jag diskuterar en del av innehållet i denna forskning.

Parallellt pågår också kurser i "Livskompassen för ledare", så det är en hektisk period.

Börje Peratt
LinkedIn
Succébo-fröet till framgång
Tolv Sinnen
Försök igen- Try and try again!

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, teamleader, Towards a Science of Consciousness


Livskompass för gruppledare examen

Publicerad 6 December 2013
Årets sista gruppledarkurs var en steg 3 då deltagaren gör sin "examen" i en metod som kallas Livskompassbaserat lärande (LBL).

Kurserna utvecklas ständigt till det bättre mycket tack vare medarbetaren Evert Melanders dokumentation.

Också vid detta tillfälle deltog Bengt Runestedt som observatör. Väldigt givande närvaro med kloka iakttagelser både i samtal och i dokumenterade sammanställningar.

Jag är i sann bemärkelse privilegierad över att få kunna hålla dessa kurser i ett initiativ av Erik Alphonse och med så starkt stöd av TYA och Bill Rehn.

2014 tioårsjubileum!

Börje Peratt
Linkedin

NYCKELORD: Börje Peratt, gruppledare, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, TYA


Livskompassen för Gruppledare, årets sista steg 1 kurs

Publicerad 15 November 2013
Livskompassbaserat lärande för Transportfackens Yrkes och arbetsmiljönämnd är nu inne på sitt nionde år och med 80-talet utbildningar för ledare inom transportbranschen.

Årets sista steg 1 kurs blev som vanligt, höll jag på att säga, en stor framgång. Man vet aldrig åt vilket håll en grupp sticker iväg men jag utlovade både ny kunskap om sig själv och andra och att vi skulle ha kul. Och roligt blev det. Stort engagemang och stark närvaro. Jo Evert (min trotjänare som håller koll på allt) och jag kan vara nöjda.

Årets sista kurs en steg trea i början av december är alltid en utmaning. Då ska säcken knytas ihop.

Börje Peratt ( V, W , L )

NYCKELORD: Börje Peratt, gruppledare, Ledarutbildning, Livskompassbaserat lärande, Livskompassen, TYA


Gruppledare steg 2

Publicerad 7 September 2010
”Nyfikenhet är nyckeln till personlig utveckling på alla områden, inklusive relationer”. På väg till höstens första ledarskapskurs. En steg 2:a. Varje kurs utgår från samma manual men blir ändå ny. Så spännande att höra vad som hänt deltagarna sedan steg 1

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Coacha Unga med Livskompassen - i skolan

Publicerad 18 November 2008
Vi hör återkommande larmrop om att Unga mår dåligt. Lärarna räcker inte till och föräldrar står handfallna. Skolan har ett nytt ämne som heter lite olika men handlar om livskunskap. En given bok i detta sammanhang skulle kunna vara "Coacha Unga med Livskompassen". En metod som har utvecklats under 30 år och med så många framgångssagor både stora och små. Den har legat till grund för kampanjer som nått påtagliga och långsiktiga resultat som Stoppa Narkotikan (1978), En Rökfri Generation (1986-87), Stop Doping (1990), men även företagsoffensiver inom IT och Telecom samt idrott såsom Hammarby (1994) och AIK (1998). Boken fungerar både som lärobok och självhjälpsbok. Metoden används sedan flera år för utbildning av gruppledare inom transportindustrin. Den borde vara självskriven i skolan och i lärarutbildning.

Coacha Unga - med Livskompassen - Börje Peratt - Böcker - Bokus
Coacha med Peratt Livskompassen | Att coacha är att hjälpa andra

Börje Peratt


NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga, gruppledare, livskunskap, lärarutbildning, Peratt Livskompassen, skolan


Livskompassen Steg 1 för Gruppledare och nya varma möten.

Publicerad 22 Maj 2008
20-21 Maj en ny bra grupp av ledare och en för oss alla givande kurs. Som kursansvarige Erik Alphonse från TYA sa. "Det var den bästa slutövning jag varit med på". Erik har nu inte deltagit på alla. Men den var ett kvitto på att vissa detaljusteringar i utbildningen kan ge väldigt goda resultat. Och en kurs utvecklas ständigt. Roligt också med tre deltagare från Green Cargo som därmed kan fortsätta steg 2 i höst i Norrköping. En anekdot utanför kursen. Då jag i en kurspaus står i kafeterian och hör mitt namn så kliver Ingvar Åström fram. Vi gick i  samma skola i Bagarmossen och spelade Hockey i Nordia. Ingvar påminde mig om att vi som 15 åringar kom väldigt långt i St: Erikscupen och förlorade (1-2) mot Hammarby (slutsegrare) efter en hård semifinal. Plötsligt är man 40 år tillbaka i tiden. Ja visst ja, så var det. Ibland var vi bara sju man som åkte iväg på match. Då på den tiden räckte det med en avbytare.:-) Senare spelade vi semifinal i bandy och slog då Hammarby och vann mot Ulvarna i finalen. En historia värd en film.

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Ingvar Åström, ledarskapsutbildning, Livskompass, Personlig utveckling, steg 1


Ny bra steg 1 kurs - Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 3 April 2008
1-2 april hölls en steg 1 kurs för ambitiösa och hungriga gruppledare inom transportbranschen. Jag har nu kört denna kurs inom TYA sedan 2005 och varje grupp är unik  och ger nya spännande insikter. Denna gång uppfann vi en raket som vi helst inte vill ska utlösas. För vid explosionen är kriget i full gång. Så i vilket läge kan man stoppa reaktionen och istället agera på ett möjligt problem och lösa det innan det börjar ryka i skallen. Alla i denna kurs vill gå steg 2 i höst. Den kanske häftigaste kommentar jag fått i en utvärdering var: "Detta är det bästa som hänt mig!" Och jag kan bara själv säga att denna kurs gav också mig som kursledare nya uppslag och som sagt en nödraket mot stress, konflikt och krig. Den ska jag praktisera själv.

NYCKELORD: gruppledare, Livskompassen, nödraket, Steg 1 kurs, TYA


Steg 2 kurs Livskompassen för gruppledare 2-3 mars

Publicerad 7 Mars 2008
med elva trafik/skift/team- och gruppledare från transportföretag i Malmö i söder till Östersund i norr. Jag har nu haft detta uppdrag för TYA sedan 2005 och kursen har utvecklats till en framgång. Varje grupp ger nya förutsättningar och man måste vara på tå för att anpassa moment till individer och process. Hitintills har de ca 20 grupperna givit högsta betyg. Så även denna gång. Särskilt roligt är det att få besked om de positiva förändringarna deltagare lyckats genomföra både privat och på jobb redan efter steg 1. Det enda dystra är hotellet Quality Airport Hotel Arlanda som inte håller kvalitet. Deltagarna är överens om att maten är trist och upplägget runt om snålt, ja på en del håll ogästvänligt. Själv åkte jag på en skada i en av deras konferenslokaler 2006. En felkonstruerad projektorduk föll ned på min rygg och orsakade en flerårig ryggskada. Hotellet ville ersätta mig med en hotellnatt. Branschorganisationen Sveriges hotell och restaurangförening (SHR) friade Arlanda hotellet från ansvar då man "hjälpt andra kunder som aldrig klagat". Vi har nu flyttat kurser till andra platser men eftersom Arlanda ligger centralt så måste vissa kurser än så länge förläggas där. Det är en utmaning varje gång.

NYCKELORD: Arlanda hotell, gruppledare, Livskompassen, SHR, steg 2ArkivNyckelord