- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "ledarskapsutbildning":

Steg 2 Livskompassen för Gruppledare

Publicerad 23 September 2014
Dags för tvådagars kurs för Gruppledare steg 2. Första dagen som slutar med en överraskande övning. Alltid lika roligt och spännande att se hur det går.

TYA - Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd organiserar alla dessa kurser på ett förnämligt sätt. De flesta äger rum ute på Arlandastad. Lätt för folk att ta sig dit från hela landet.

Evert Melander håller i detaljer och noterar varje moment så kan jag alltid sedan backa och se vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas. Ingen kurs är den andra lik.

Börje Peratt
Livskompassen för Gruppledare
Visam
LinkedIn

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen för Gruppledare, Peratt Livskompassen, TYA


Egna artiklar i Juni

Publicerad 1 Juli 2014
Börje Peratt blogginlägg under juni 2014.22 Juni Altruism

Mänsklighetens och jordens framtid avgörs av hur Altruismen besegrar superegoismens era.16 Juni  Pep Talk nostalgi i Sveriges Television öppet arkiv

SVT har öppnat sitt arkiv och bland annat kan man se Pep Talk
ett populärt idrottsmagasin på nästan 2 timmar som gick mellan
1984-1987.13 Juni  Utbildning för coacher i Lappland

Ett nytt spännande uppdrag för TYA inom ramen för ledarskapsutbildning
genomfördes som en steg 1 i gruppledarutbildning men för yrkesförare som
får rollen som coacher.COACHA MED PERATT LIVSKOMPASSEN12 juni Utbildning av Coacher

En företagsanpassad kurs för coacher genomfördes som ett steg 1 i Lappland, Juansuando under mitten av maj 2014.


Börje Peratt artiklar 1 -30 juni 2014

NYCKELORD: blogg, Börje Peratt, coaching, ledarskapsutbildning


Livskompassbaserat lärande - En rektors betraktelser

Publicerad 4 April 2014
"Kursledaren styr lyhört deltagarna i riktning mot ökad medvetenhet och ökat självförtroende i yrkesrollen.
Utbildningen når utan tvekan sitt mål och förtjänsten är naturligtvis deltagarnas eget engagemang men framförallt har kursledaren en mycket stor del i varje deltagares utveckling.
Jag anser att denna utbildning definitivt skulle kunna anpassas för andra branscher och få stort genomslag i utvecklingen av ledare också på linjenivå.”

Sollentuna 16 december 2013-12-16
Bengt" LÄNK

Tack Bengt för ditt deltagande och din betraktelse

Börje Peratt


LinkedIn
Livskompassen för Gruppledare
Livskompassen

NYCKELORD: gruppledare, ledarskapsutbildning, Livskompassen, Observatör, Utvärdering


Gruppledarutbildn steg 1. 23-24 april

Publicerad 24 April 2013
Dags för ny ledarskapskurs ute på Arlanda med deltagare från hela Sverige. Varje gång händer något nytt. Ett litet tillägg som gör att kursen ständigt utvecklas. Ett perspektiv som breddar horisonten. En tanke som tillför en ny dimension.

Börje Peratt

NYCKELORD: chef, kurs, ledarskapsutbildning, steg 1, Teamledare


Nytt steg med Livskompassen

Publicerad 24 November 2008
Att arbeta under så lång tid som nu drygt 30 år med ett koncept som Livskompassen är en spännande och en utvecklande resa. Från tidigare forskningen i pedagogik och psykologi på Stockholms Universitet till uppdrag inom så många skiftande områden och olika grupper. Arbetet ute i verkligheten har givit bevis för att både teori och metod fungerar väl. Det har också lett till en del näst intill revolutionerande upptäckter. Kursmaterial och kompendier revideras ständigt. När nu Gruppledarmaterialet för steg 3 omarbetats har jag funnit att IQ (Logisk intelligens) och EQ (Emotionell Intelligens) båda kan delas i två och då få en mer lättillgänglig och funktionell betydelse. Det ska prövas för första gången på tisdag 25 november med en ny steg 3 grupp.
Det är min tro att greppet förvandlar teori till praktiskt verktyg. Och nej det är inte detsamma som Gardners 7 (8) intelligenser. Ett liknande utvecklingsfenomen vid revidering av kursmaterial inträffade då jag omvandlade Johari fönster till Livskompassens Sociala "Arena". En form för att enbart visa betydelsen av kommunikation och det sociala fältet räcker inte. De tre andra områdena i Livskompassen har också sin givna plats och sina arenor.

NYCKELORD: ledarskapsutbildning, Livskompasen för gruppledare, Peratt Livskompassen, Personlig utveckling, Steg 3


Livskompassen Steg 1 för Gruppledare och nya varma möten.

Publicerad 22 Maj 2008
20-21 Maj en ny bra grupp av ledare och en för oss alla givande kurs. Som kursansvarige Erik Alphonse från TYA sa. "Det var den bästa slutövning jag varit med på". Erik har nu inte deltagit på alla. Men den var ett kvitto på att vissa detaljusteringar i utbildningen kan ge väldigt goda resultat. Och en kurs utvecklas ständigt. Roligt också med tre deltagare från Green Cargo som därmed kan fortsätta steg 2 i höst i Norrköping. En anekdot utanför kursen. Då jag i en kurspaus står i kafeterian och hör mitt namn så kliver Ingvar Åström fram. Vi gick i  samma skola i Bagarmossen och spelade Hockey i Nordia. Ingvar påminde mig om att vi som 15 åringar kom väldigt långt i St: Erikscupen och förlorade (1-2) mot Hammarby (slutsegrare) efter en hård semifinal. Plötsligt är man 40 år tillbaka i tiden. Ja visst ja, så var det. Ibland var vi bara sju man som åkte iväg på match. Då på den tiden räckte det med en avbytare.:-) Senare spelade vi semifinal i bandy och slog då Hammarby och vann mot Ulvarna i finalen. En historia värd en film.

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Ingvar Åström, ledarskapsutbildning, Livskompass, Personlig utveckling, steg 1


Ledarskapsprogrammet på Green Cargo igång - Coach

Publicerad 12 Februari 2008
På dagen ett år efter att beslutet togs om detta inspirerande uppdrag genomfördes den 11 februari -08 ett så kallat lightseminarium "Livskompassen för platschefer" på Green Cargo Road. Divisionschef Hans Paridon gorde ett mycket uppskattat besök och lade ett ord om vikten av denna utbildning för att utveckla ledarskapskompetensen. Kommande vecka startar vi kurserna med steg 1 (av 3) för trafik- och teamledare som samlas från alla håll i Norrköping.

NYCKELORD: Coach, Green Cargo, ledarskapsutbildning, LivskompassenArkivNyckelord