- Blogg
peratt.com
Inlägg med nyckelord "steg 1":

Gruppledarutbildn steg 1. 23-24 april

Publicerad 24 April 2013
Dags för ny ledarskapskurs ute på Arlanda med deltagare från hela Sverige. Varje gång händer något nytt. Ett litet tillägg som gör att kursen ständigt utvecklas. Ett perspektiv som breddar horisonten. En tanke som tillför en ny dimension.

Börje Peratt

NYCKELORD: chef, kurs, ledarskapsutbildning, steg 1, Teamledare


Livskompassen Steg 1 för Gruppledare och nya varma möten.

Publicerad 22 Maj 2008
20-21 Maj en ny bra grupp av ledare och en för oss alla givande kurs. Som kursansvarige Erik Alphonse från TYA sa. "Det var den bästa slutövning jag varit med på". Erik har nu inte deltagit på alla. Men den var ett kvitto på att vissa detaljusteringar i utbildningen kan ge väldigt goda resultat. Och en kurs utvecklas ständigt. Roligt också med tre deltagare från Green Cargo som därmed kan fortsätta steg 2 i höst i Norrköping. En anekdot utanför kursen. Då jag i en kurspaus står i kafeterian och hör mitt namn så kliver Ingvar Åström fram. Vi gick i  samma skola i Bagarmossen och spelade Hockey i Nordia. Ingvar påminde mig om att vi som 15 åringar kom väldigt långt i St: Erikscupen och förlorade (1-2) mot Hammarby (slutsegrare) efter en hård semifinal. Plötsligt är man 40 år tillbaka i tiden. Ja visst ja, så var det. Ibland var vi bara sju man som åkte iväg på match. Då på den tiden räckte det med en avbytare.:-) Senare spelade vi semifinal i bandy och slog då Hammarby och vann mot Ulvarna i finalen. En historia värd en film.

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, gruppledare, Ingvar Åström, ledarskapsutbildning, Livskompass, Personlig utveckling, steg 1


Livskompassen för ledare. Första steg 1 kursen på Green Cargo Road

Publicerad 22 Februari 2008
Så här skriver utbildningsanvarige Anna Bergqvist på Green Cargos Intranet:

Måndag den 18 februari gick start skottet för Roads stora utbildningssatsning för trafikledare och teamledare. En gruppledarutbildning i tre steg i samarbete med TYA.
- Skit bra! var den spontana kommentaren från Lars Hyllengren, trafikledare i Gävle, på frågan vad han tyckte om kursen efter steg ett. Att få diskutera praktiska situationer med kollegor från andra orter har varit jätte bra. Vi hade också en mycket bra diskussion på kvällen med högt i tak där åkerichef Henrik Åkerström kom och var med.
...Livskompassen ger nya perspektiv på situationer och samspel. Med hjälp av Livskompassen får man inblick i olika roller och beteenden och får hjälp med att finna  det mest gynnsamma sättet för att lösa problem eller konflikter. Livskompassen är framtagen av författaren och filmaren Börje Peratt som också är lärare på kursen.
- Det här är något som jag eftersökt länge, säger Stefan Carlsson transportledare i Göteborg. Jag tror att utbildningen kommer att hjälpa mig att se vilka sidor som jag behöver stärka hos mig själv för att vara både en bra ledare och kollega.


NYCKELORD: Green Cargo Road, Livskompassen, steg 1ArkivNyckelord