- Blogg
peratt.com
Inlägg från 2009:

Fotbollsdomaren DVD

Publicerad 8 December 2009
Så har vi då daterat upp och omvandlat utbildningsfilmen "Fotbollsdomaren" för Svenska Fotbollförbundet. Det ska bli mycket spännande att få feedback på hur den tas emot ute i landet. När filmen kom 1998 var det många som tyckte till om den. "Äntligen scener på vår nivå". "Äntligen en verklighet som stämmer med den som vi dömer i." Tio år senare har Domarkommittén bedömt att filmen håller och är lika aktuell. Med interaktiviteten i en DVD kan den användas på ett mycket friare sätt.

NYCKELORD: dvd, Fotbollsdomaren, Svenska Fotbollförbundet


Livskompassen för gruppledare fullbokade 2010!

Publicerad 19 November 2009
Årets sista steg 3 blev ett fantastiskt roligt avslut och innebar också tack vare deltagarna en utveckling av kursen. 2010 års kurstillfällen börjar redan bli fullbokade. Det finns plats på en av 1:orna. Steg 2 har några platser kvar och steg 3 är  fullbokade.  TYA kommer antagligen att sätta in en extra  2:a och 3:a.  

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Livskompassen för Gruppledare


Hösten har smugit igång

Publicerad 8 September 2009
En på många sätt fantastisk sommar där det förestående projektet "Fred börjar hemma" som drivs av Föreningen Kulturnätet har legat i fokus. Boken "Coach Unga" är reviderad och klar för tryck och filmen "Bella & Real" har kompletterats och står inför premiär.
Även ledarskapsutbildningen "Livskompassen för Gruppledare" rivstartade med en steg 1 och en steg 2:a är på gång i slutet av september. Alla årets 11 kurser var fulltecknade redan i mars!
Revideringen av domarutbildningsfilmerna och överföring av "Fotbollsdomaren" till DVD är under projektering. Manuset för "John Bauer" utvecklas också vidare. Förväntningarna inför hösten är vibrerande som lärkvingar.

NYCKELORD: Bella & Rea-the Movie, Bella och Real, Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga med Livskompassen, Fotbollsdomaren, Fred börjar Hemma, John Bauer och Bergakungen Domarutbildning


Vi summerar en fantastisk vår

Publicerad 16 Juni 2009
En stor glädje var beskedet från Folke Bernadotteakademin att Föreningen Kulturnätet fått stöd för "Fred börjar Hemma". Det ger oss nu möjlighet att åka ut och visa vår äntligen klara långfilm "Bella & Real" på skolor och i samband med det arbeta med "Coacha Unga med Livskompassen".

Hemsidan Bella & Real - the Movie
Bella & Real Trailer - YouTube
Fri i främmande land - Bella & Real - YouTube
Bella och Real Läs mer - Cirkeln - Studiefrämjandet

"Livskompassen för Gruppledare" avslutade våren med en Steg 3 kurs i Arlanda. Förutom att deltagarna gav högsta betyg så var det också en väldigt kraftfull kurs.
Denna TYA-kurs betraktas som en succé och ett stort tack tlll Erik Alphonse, Eva Westöö och Evert som med sina noteringar och bilder från kursen skapat en värdefull dokumentation och medverkat till både kursens form och innehållsutveckling.

Ritva och jag har också gått på kurs. Vi gör ju helst något nytt varje år, något som vi inte varit med om tidigare. Jag har gått hypnoskurs hos Fredrik Praesto som medverkat i TV-programmet "Jag vet vad du gjorde förra lördagen".

Ritva har nyss varit på regnig sommarkurs i "Intuition och meditation" med "Akademin" under ledning av bl a Vendela Cederholm från TV ("Det okända"). "De längsta resorna gör vi i vårt eget inre" (isländskt ordspråk)

Börje Peratt

NYCKELORD: Bella & Real, Coacha Unga med Livskompassen, Folke Bernadotteakademin, Fred börjar Hemma, Föreningen Kulturnätet, hypnos, Livskompassen för Gruppledare, Peratt Livskompassen


Fiskeguide Hans Nordin TV-legend och fiskevårdare

Publicerad 7 Maj 2009
Fiskeguide Hans Nordin medverkade i 29 avsnitt av TV-serien Fisketur 1989-91. Några år senare ytterligare en miniserie. Ett av dessa där Hasse med dotter Maria fiskar gös i Stockholms skärgård. Programmen fick en stor publik. De inspirerade och lockade många unga ut i naturen och man pratar om programmen än idag.

Hasse har blivit en omtyckt fiskeguide. Han kämpar för att förbättra fiskebeståndet och lär ut hur man släpper tillbaka fisk som man inte ska äta. Så man tar bara max en fisk även en dag då man kanske fångar tjugo. Resten släpps tillbaka. Många har tagit intryck av Hasses livsvisdom men andra fyller sina frysboxar. De områden som tidigare var rika på gös och gädda är nu tomma.

Hasse har försökt få med sig sina kollegor och andra på att sätta ut gös men då detta inte vann gehör har han satsat egna pengar och arbete för att återplantera gösen. Stockholm Fritid tillhandahåller ynglen och Hasse får betala 5000 kr för dem. Jag var med och dokumenterade deras lovvärda insats. Hasse tänker sig att projektet ska pågå i fem år. Med utsättning av 4-5000 yngel varje år. Men visst borde flera av de som drar nytta av fiskeguide Hans Nordins och Stockholm Fritids insats vara med och dela på kostnaderna.

Fiskeguide Hans Nordin finns på outdoor
Författare Hans Nordin på wikipedia
Fiskeguide Hans Nordin hemsida

NYCKELORD: Fiskeguide, Fiskelycka, Fisketur, fiskevård, Gös, Hans Nordin


Utvärdering av 2 års ledarskapsutbildning på Green Cargo

Publicerad 19 April 2009
Livskompassen för gruppledare i TYA´s regi har pågått i 2 år och fick högsta betyg av både deltagare och Green Cargos ledning. En önskan om en fortsättning lades också fram.

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Green Cargo Road, Livskompassen för Gruppledare, Utvärdering


Bella & Real långfilmen äntligen klar

Publicerad 25 Mars 2009
Nu har vi bränt upp ett antal vanliga konsument DVD så de blir komprimerade och inte lämpliga för annan visning än TV. Första internvisningen hålls på lördag 28 mars. Ska bli spännande att höra vad medarbetare tycker nu efter så lång postproduktionstid 2006-2009. Bella & Real har sammantagit pågått sedan 2001 då vi gjorde den första piloten. Nio (9) år !

Bella & Real Trailer - YouTube
Fri i främmande land - Bella & Real - YouTube
Bella och Real Läs mer - Cirkeln - Studiefrämjandet

Börje Peratt

NYCKELORD: Bella & Real, Bella & Rea-the Movie, Fri i Främmande Land, Jag vill vara Youtube


John Bauer Film i förproduktionsstadium

Publicerad 11 Mars 2009
Sommaren 2008 prövade vi att göra en casting för huvudrollerna via Filmcafé.nu. Vi fick 64 sökande och efter en audition ser vi möjligheten av att ha de ledande rollerna. Vi lade också upp en egen sida på engelska John Bauer - the film. Under hösten 2008 tog vi in Malin Toverud som research och medmanusförfattare. Idag har vi ett omfattande treatment och jobbar med att få fram synopsis. En kortare version för att klargöra vilken slags historia vi ska berätta. Vi samarbetar med John Bauer muséet i Jönköping som därmed erbjuder både granskningshjälp och tillgång till sitt rika bild och bakgrundsmaterial. Målet är ett manus till sommaren 2009. Men som vi vet tar allt längre tid än man tänker sig.

NYCKELORD: förproduktion, John Bauer


Kims nya hemsida.

Publicerad 4 Mars 2009
Kim Peratt bor sedan många år i Barcelona där han har gått en masterutbildning i grafisk design. Han har de senaste åren också jobbat på en studio där. Han är nu sin egen och har lagt upp några produktioner på sin nya hemsida

NYCKELORD: hemsida, Kim Peratt


Studiedag på Marina Läroverket 3 februari

Publicerad 3 Februari 2009
25 gymnasielärare vid Stocksunds Marina läroverk bänkade sig i aulan.
"Coacha Unga med Livskompassen" stod på programpunkten. Sedan ett seminarium i Danderyds gymnasium 1995 har jag velat göra en sådan här studiedag för ett helt kollegium.  Välförberedd med dokument och powerpointpresentation och övningar. På lördagen började det sticka i halsen. På söndagen var rösten borta. Måndag - meditera lugn och hälsa. Torrhosta hela natten. På tisdag upp på scen med spänd förväntan. (((Vilken dag det blev!))). Atmosfären, samtalen, ivrigheten och glädjen gick inte att ta miste på. Nu hoppas vi på en fortsättning. Det programmet handlar om är förväntan, meningsfullhet och framgång. Vilken situation som helst, nästan, kan användas i kommunikation och vidareutveckling. Målet nu är att komma ut på flera skolor. Drömscenariot är att följa upp ett introduktionsseminarium med återkommande coachingseminarier. Syftet är att hos lärarna vidareutveckla ett coachande förhållningssätt både till varandra och till sina elever.

Coacha Unga - med Livskompassen - Börje Peratt - Böcker - Bokus
Coacha med Peratt Livskompassen | Att coacha är att hjälpa andra
Coacher Stockholm | Coacha Unga Föreningen Coacha Unga

Börje Peratt

NYCKELORD: Coacha med Peratt Livskompassen, Coacha Unga med Livskompassen, Marina Läroverket, studiedagArkivNyckelord